Alameda Research sleept failliete Voyager voor der rechter

Alameda Research sleept failliete Voyager voor der rechter

Alameda Research sleept failliete cryptofirma Voyager Digital voor de rechter om $445,8 miljoen aan terugbetalingen van leningen terug te vorderen die FTX deed vóór haar eigen faillissement in november.

 

Advocaten die FTX en Alameda vertegenwoordigen dienden de rechtszaak op 30 januari in bij een rechtbank in Delaware. Daarin staat dat nadat Voyager op 5 juli het faillissement aanvroeg, zij eisten dat alle uitstaande leningen die zij aan FTX en Alameda hadden verstrekt, werden terugbetaald om hen te helpen hun schuldeisers schadeloos te stellen.

Volgens de rechtszaak, omdat deze terugbetalingen van leningen zo dicht bij FTX en Alameda's eigen faillissementen in november plaatsvonden, komen ze in aanmerking om teruggevorderd te worden en het geld te gebruiken om in plaats daarvan hun eigen schuldeisers te betalen. De advocaten van FTX maakten een zeer interessant argument in de indiening, door te erkennen dat Alameda de klantendeposito's van de FTX beurs misbruikte voor haar risicovolle activiteiten. 

De rechtszaak beweert dat, omdat deze terugbetalingen van leningen binnen 90 dagen na de faillissementen van FTX en Alameda werden gedaan, ze de fondsen wettelijk mogen "vermijden en terugvorderen" namens de schuldeisers en klanten van FTX en Alameda, samen met alle andere betalingen die tijdens de "vermijdingsperiode" zijn gedaan en die ze later zouden kunnen ontdekken.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws