UK Treasury schetst plannen voor regulering van cryptobeurzen en kredietverstrekkers

UK Treasury schetst plannen voor regulering van cryptobeurzen en kredietverstrekkers

Het Britse ministerie van Financiën heeft een discussiestuk gepubliceerd waarin plannen worden uiteengezet om cryptohandelsplatforms en kredietverstrekkers te reguleren

 

De discussie staat open voor commentaar tot 30 april, met als doel "vertrouwen en duidelijkheid te geven aan zowel consumenten als bedrijven," zei de Treasury in een release. 

Het voegde eraan toe dat deze aanpak de ernstigste risico's van volatiliteit en structurele kwetsbaarheid, die sommige bedrijfsmodellen in de sector hebben geteisterd, hoopt te verminderen en deze in overeenstemming te brengen met de traditionele financiering.

"We blijven standvastig in ons streven om de economie te laten groeien en technologische verandering en innovatie mogelijk te maken, en dit omvat ook crypto-asset technologie," zei Andrew Griffith, economisch secretaris van de Schatkist in de release.

Het VK heeft tot nu toe voorzichtige stappen gezet om crypto te reguleren. De Financial Services and Markets bill, die in juli door de toenmalige minister van Financiën Nadhim Zahawi voor het eerst aan het parlement werd voorgelegd, omvatte regulering van stablecoins en zogenaamde "digital settlement assets."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws