Ripple en Montenegro gaan samen aan CBDC werken

Ripple en Montenegro gaan samen aan CBDC werken

Ripple, het digitale betaalnetwerk, is een samenwerking aangegaan met Montenegro om de natie te helpen haar digitale munt(CBDC). De premier van het land, Dr. Dritan Abazović, tweette op 18 januari 2023 over het proefproject samen met Ripple

 

Ripple gaat nationale stablecoin ontwikkelen voor Montenegro
Montenegro is begonnen met de creatie van een digitale munt na een samenwerking met het wereldwijde betalingsbedrijf Ripple. De premier van de natie, Dr. Dritan Abazović, kondigde zijn ontmoeting met Ripple CEO Brad Garlinghouse en Ripple Vice President for Central Bank Engagement James Wallis aan via een tweet geschreven in Bosnië.

Een losse vertaling van zijn tweedelige Twitter thread luidt: "Een productieve ontmoeting met Ripple CEO Garlinghouse en Ripple Vice President of Central Bank Engagement James Wallis. We spraken over de ontwikkeling van een betalingsinfrastructuur die grotere financiële toegankelijkheid en inclusie mogelijk maakt. Montenegro staat open voor nieuwe waarde en investeringen."

De Montenegrijnse premier voegde eraan toe dat de natie samenwerkt met Ripple aan een proefproject voor een nationale digitale munt: "In samenwerking met Ripple en de Centrale Bank zijn we een proefproject gestart om de eerste digitale munt of stablecoin voor Montenegro te bouwen," zei hij.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws