Zuid0Korea gaat een crypto-volgsoftware invoeren

Zuid0Korea gaat een crypto-volgsoftware invoeren

Het Zuid-Koreaanse ministerie van Justitie (MOJ) heeft donderdag aangekondigd dat het binnen de eerste helft van 2023 een traceersysteem voor cryptocurrency zal invoeren om het witwassen van geld tegen te gaan en het vermogen om criminele opbrengsten terug te vorderen te verbeteren.


Het ministerie wil het systeem gebruiken om cryptotransacties te controleren en te onderzoeken, en de bronnen van illegaal geld bloot te leggen, aldus het taakrapport 2023 van het ministerie. Het MOJ voegde eraan toe dat het in de tweede helft van het jaar dit eigen systeem voor het volgen en analyseren van crypto's klaar zou moeten liggen.

Het nationale politiebureau van Zuid-Korea vormde afgelopen oktober ook een overeenkomst met de vijf grootste cryptocurrency-beurzen van het land om gegevens te verzamelen en in te zamelen die nodig zijn voor onderzoeken naar cryptocriminaliteit. Dit alles om het wereldwijde illegale cryptotransactievolume dat een recordhoogte van 20 miljard dollar bereikte, te kunnen bestrijden
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws