China begint cryptobeleggers en Bitcoin-miners 20% te belasten

China begint cryptobeleggers en Bitcoin-miners 20% te belasten

China heeft lange tijd een moeizame relatie gehad met de cryptocurrency industrie. Het beleid veranderd er met de dag en ze springen van hak op de tak als het gaat om beslissingen, zo ook wat betreft belastingen waar sommige lokale overheden flinke percentages voor crypto hanteren. 

 

Specifiek hebben een aantal crypto whales, miners en andere investeerders gezegd dat ze door hun lokale belastingdiensten werden gecontroleerd over persoonlijke inkomstenbelasting, beginnend begin 2022 en nog steeds in afwachting van de resultaten, meldde de nieuws website Colin Wu.

Volgens het rapport komt dit neer op de invoering van een persoonlijke inkomstenbelasting van 20% op investeringswinsten of individuele beleggers in cryptocurrency en veel Bitcoin miners nadat verschillende grote binnenlandse exchanges uitgebreide informatie over sommige transacties van de whales aan de belastingdienst hadden overhandigd.

 

Uiteenlopende houding tegenover digitale activa

Hoewel deze praktijk zou betekenen dat de Chinese overheid misschien eindelijk de legale status van cryptocurrencies heeft erkend, is de werkelijkheid helaas toch wat complexer, met belastingautoriteiten en financiële autoriteiten die verschillende opvattingen hebben over de legaliteit van crypto.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws