Merkwaardige bedrijven op de crediteurenlijst van de failliete cryptobeurs FTX

Merkwaardige bedrijven op de crediteurenlijst van de failliete cryptobeurs FTX

Advocaten van FTX hebben onlangs een het crediteurenlijstje ingediend bij de Amerikaanse faillissementsrechtbank. De inzending bevat de langverwachte lijst van schuldeisers die geld tegoed hebben van de failliete cryptobeurs. Het 116 pagina's lange document onthulde de namen van beroemdheden, luchtvaartmaatschappijen, federale agentschappen en collega-cryptobedrijven

 

FTX is geld verschuldigd aan Coinbase, Yuga Labs, Microsoft, en noem maar op

De crediteurenlijst laat de lang leven de lol mentaliteit zien waarmee Sam Bankman-Fried en het management van zijn firma zich bezighielden. Het bewijst niet alleen de roekeloze uitgaven van het management, maar geeft ook goed de serieusheid van de ineenstorting van de cryptobeurs weer. 

Bedrijven uit verschillende sectoren, waaronder horeca, luchtvaartmaatschappijen, IT, entertainment en nieuws zijn op de lijst te vinden. Hieronder vallen techgiganten als Google en Apple, sportbedrijven als de Miami Heat en Mercedes AMG F1, en collega-cryptobedrijven als Coinbase, Huobi en Binance. Wat ook opvallend is, is Doordash en Ubereats op de lijst. Wat waarschijnlijk nog voedselrekeningen open heeft staan van de beurs. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws