'Big Short' held Michael Burry deelt belangrijke chart

'Big Short' held Michael Burry deelt belangrijke chart

Michael Burry, analist en econoom die na het uitkomen van de Big Short film extreem populair werd in mainstream financiële kringen, deelt een belangrijke grafiek die beleggers moeten bekijken voordat ze met leverage in de markt stappen

 

In zijn meest recente tweet gedeelde grafiek van de S&P500 laat duidelijk zien welke dynamiek de markten bijna 20 jaar geleden al hebben meegemaakt. Tijdens de Dot-com bubble waren er minstens twee pogingen van de markt om uit te breken, die allebei niet goed uitpakte.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Maybe. <a href="https://t.co/VrIL3OuE9f">pic.twitter.com/VrIL3OuE9f</a></p>&mdash; Cassandra B.C. (@michaeljburry) <a href="https://twitter.com/michaeljburry/status/1617747553252159494?ref_src=twsrc%5Etfw">January 24, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Gezien de grote afhankelijkheid tussen de markten voor traditionele en digitale activa, zouden we het exacte scenario in de toekomst kunnen zien gebeuren, nu crypto en traditionele markten langzaam lokale weerstandsniveaus bereiken, wat Burry's theorie zou kunnen bevestigen.

Door de hoge rente tonen beleggers minder vraag naar risicovolle activa zoals cryptocurrencies, aandelen, enz. Wanneer markten echter overweldigend onder druk komen te staan en de meeste institutionele actoren ze met rust laten, nemen retail actoren het heft in handen en beginnen gekozen activa omhoog te duwen. Zonder de institutionele steun blijven significante bewegingen echter uit, en uiteindelijk verandert alle koopkracht die in een bearmarkt verscheen in brandstof voor een verdere neergang.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws