Nexo overweegt Bulgarije aan te klagen voor 1 miljard dollar aan geleden schades

Nexo overweegt Bulgarije aan te klagen voor 1 miljard dollar aan geleden schades

Antoni Trenchev, mede chef van het cryptocurrency leenplatform Nexo zei dat het bedrijf de Bulgaarse overheid zou kunnen aanklagen voor meer dan 1 miljard dollar voor het overvallen van zijn kantoren en het ondermijnen van zijn reputatie.

 

"Onze adviseurs schatten de schade op meer dan 1 miljard dollar. We waren bezig met een notering aan de Amerikaanse beurs, en nu moet dat worden uitgesteld vanwege de reputatieschade die ons is aangedaan." 

 

De leidinggevende beweerde dat de acties van de Bulgaarse aanklagers om de kantoren in de hoofdstad Sofia binnen te vallen "absurd, onnodig, en een groot deel ervan - illegaal" was.

45 miljoen dollar betalen aan de VS
Naast de problemen in Bulgarije stemde Nexo er onlangs mee in om 45 miljoen dollar aan boetes te betalen aan de Amerikaanse SEC en de NASAA over beschuldigingen dat het crypto-uitleenproducten aanbood zonder zich te houden aan de noodzakelijke regelgeving.

Nexo bevestigde de boetes en zei dat ze blij zijn dat ze een "constructieve dialoog" met de waakhond zijn aangegaan en alle problemen hebben opgelost. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws