crypto miljardair Arthur Hayes ziet nog wel grijze wolken voor cryptocurrencies

crypto miljardair Arthur Hayes ziet nog wel grijze wolken voor cryptocurrencies

Arthur Hayes geeft een waarschuwing Bitcoin kan zijn winsten verliezen als de Fed zijn monetaire beleid niet verandert.

Cryptomiljardair Arthur Hayes heeft gewaarschuwd dat als de Federal Reserve zijn monetaire beleid niet verandert, Bitcoin al zijn recente winsten alsnog in rook kan zien opgaan. Hayes onderzocht de inflatie en hoe die de cryptomarkt zou beïnvloeden in een blogpost die op 19 januari werd gepubliceerd. Hij stelde dat de CPI sinds medio 2022 daalt en nu de doelstelling van 2% nadert. Beleggers verwachten dat de Fed de renteverhogingen vertraagt om een recessie te voorkomen, voegde hij eraan toe.

Hayes zei dat de "hervatting van de Fed geldproductie" een van de redenen zou kunnen zijn voor de recente stijging van Bitcoin. Als dit juist is, zal Bitcoin het goed blijven doen als de Fed zijn renteverhogingen afbouwt. Maar als de centrale bank zijn Quantitative Tightening (QT) maatregelen weer opstart, zou alle winst van Bitcoin kunnen worden uitgewist.

Het is de moeite waard te bedenken dat Fed-voorzitter Jerome Powell heeft verklaard dat de rente hoog zou blijven totdat de inflatie zijn doel bereikt, wat impliceert dat een renteverlaging onwaarschijnlijk is, alleen omdat de CPI omlaag gaat.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws