Cryptobedrijf Nexo beboet voor 45 miljoen dollar

Cryptobedrijf Nexo beboet voor 45 miljoen dollar

Nexo Capital Inc. is door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) beboet voor een ongeregistreerd aanbod en verkoop van zijn leenproduct.

 

Nexo ging akkoord met een fikse boete van $ 45 miljoen. Die omvat een boete van $ 22,5 miljoen voor het aanbieden en verkopen van het product aan Amerikaanse beleggers.Het mopet ook een extra $22,5 miljoen betalen om soortgelijke beschuldigingen te schikken die zijn ingediend.

Nexo Earn Product beschouwd als een overtreding
Volgens de aanwijzing van de SEC begint Nexo in of rond juni 2020 met de marketing en verkoop van zijn Earn Interest Product (EIP) in de Verenigde Staten. Het product garandeerde de houders dat Nexo er rente over zou betalen. Volgens het besluit maakte Nexo echter van deze gelegenheid gebruik om de crypto-activa van beleggers op een aantal manieren te gebruiken om zowel rentebetalingen te ondersteunen als geld te creëren voor het eigen bedrijf.

De SEC beweert dat het EIP een effect is en dat de verkoop en aanbieding ervan niet voldeden aan de normen voor een vrijstelling van SEC-registratie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws