"De digitale euro moet zowel transparant als privacy bieden"

"De digitale euro moet zowel transparant als privacy bieden"

De Europese ministers van Financiën hebben erop aangedrongen dat de digitale euro zowel privacy als transparantie biedt nu centrale bankiers dit jaar beginnen met daadwerkelijke tests van het project.

 

De digitale euro wordt geleid door de Europese Centrale Bank (ECB), waarbij het idee voor het eerst ter sprake kwam in oktober 2020. De Eurogroep, bestaande uit de ministers van Financiën van de landen binnen de Europese Unie die de euro gebruiken en de digitale euro is daar al meerder malen een hot topic geweest.

In een verklaring na hun laatste vergadering legden de leden van de Eurogroep prioriteiten vast voor de Central Bank Digital Currency, ookwel CBDC. Mocht de ECB besluiten ermee door te gaan, dan zou de daadwerkelijke uitgifte van een digitale euro afhangen van de uitkomst van de EU-wetgeving. De leden schetsten hoe zo'n CBDC de autonomie van het blok zou kunnen versterken en tal van voordelen zou kunnen opleveren voor burgers en bedrijven. Belangrijk is dat de Europese Centrale Bank zou blijven dienen als "anker voor ons monetaire systeem", zo luidde de verklaring.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws