Rusland en Iran onderzoeken een gold backed stablecoin

Rusland en Iran onderzoeken een gold backed stablecoin

De markt voor digitale activa breidt zich dagelijks uit en trekt de aandacht van regeringen over de hele wereld. Met de trends in de industrie en de druk van de staat in het achterhoofd zijn Rusland en Iran nu bereid de oprichting van een gezamenlijke stablecoin gesteund door goud te onderzoeken.

 

Volgens Russische media onthulde Alexander Brazhnikov, uitvoerend directeur van de Russische Vereniging van de Crypto-industrie en Blockchain, dat de Centrale Bank van Iran overweegt om samen met de Russische Federatie een stablecoin op te richten als betaalmiddel bij internationale handelstransacties.

Brazhinkov beweerde ook dat de waarde van de munt zal worden gekoppeld aan goud, waardoor het een stablecoin wordt. Astrakhan is nu een vrijhandelszone waar Rusland begonnen is Iraanse goederen toe te laten; de munt zou daar dus aanvaardbaar zijn.

De Russische Centrale Bank verbood aanvankelijk het gebruik van cryptocurrencies binnen haar grenzen, maar stond vervolgens het gebruik ervan toe bij zakelijke transacties, waaronder internationale handel. De inval van Rusland in Oekraïne leidde echter tot harde sancties, waaronder een verbod voor Europese bedrijven om cryptocurrency-gerelateerde diensten te leveren aan de Russische bevolking.

In de nasleep van de sancties heeft Rusland echter grote belangstelling getoond voor cryptocurrencies en digitale activa. De Centrale Bank van Rusland (CBR) presenteerde in november een rapport over de toekomst van de markt voor digitale activa van het land.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws