Gebouw van cryptolender Nexo binnengevallen door Bulgaarse politie wegens criminele praktijken

Gebouw van cryptolender Nexo binnengevallen door Bulgaarse politie wegens criminele praktijken

Autoriteiten hebben het Bulgaarse hoofdkantoor van de populaire bitcoin uitleensite Nexo doorzocht, volgens lokale media.

 

Volgens de berichten zijn er aanklagers, spionage-agenten en onderzoekers ter plaatse. Er zouden politieagenten gestationeerd staan voor gebouwen die lijntjes hebben met de eigenaren van het bedrijf.

De officiële woordvoerder van de Bulgaarse officier van justitie over dit onderwerp is:
"De Nationale Recherche doet nu onderzoek en ondervraagt getuigen. Op het grondgebied van de hoofdstad zijn massale onderzoeken gaande, met als doel de onwettige en criminele activiteiten van de cryptobank Nexo te neutraliseren. Deze bank richtte een wereldwijd platform op voor het verhandelen en uitlenen van cryptocurrencies en exploiteert dit. Er is een vooronderzoek gestart waarbij wordt beweerd dat de belangrijkste organisatoren van de activiteit Bulgaarse burgers zijn, en dat de belangrijkste activiteit wordt uitgevoerd vanaf Bulgaars grondgebied."

Verder zouden 300 agenten, waaronder ambtenaren van verschillende divisies momenteel werken aan een grote operatie tegen Nexo.
Volgens het artikel wordt het bedrijf onderzocht op het leiden van een georganiseerde criminele bende, het witwassen van geld, belastingfraude, computerfraude en criminaliteit in verband met het verlenen van financiële diensten zonder de juiste vergunningen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws