Cryptomisdaad tikt nieuw record van 20 miljard aan

Cryptomisdaad tikt nieuw record van 20 miljard aan

Het illegale gebruik van cryptocurrencies bereikte vorig jaar een nieuw record met 20,1 miljard dollar aan waarde. DIt doordat transacties die door verboden organisaties sterk was toegenomen. Dit bleek uit de data die door Chainalysis was vrijgegeven.

 

In 2022 flopte de cryptocurrency-industrie beleggers eieren voor hun geld kozen en veel verschillende cryptobedrijven failliet gingen. Beleggers leden aanzienlijke verliezen, en de autoriteiten verhoogden de roep om meer consumentenbescherming. Ondanks een daling van de totale cryptotransactievolumes nam de waarde van illegale cryptotransacties voor het tweede jaar op rij toe, aldus Chainalysis.

Volgens Chainalysis stegen de transacties die verband houden met gesanctioneerde entiteiten in 2022 meer dan 100.000-voudig en waren ze vorig jaar goed voor 44% van de illegale activiteit. Vorig jaar verbood de VS ook cryptocurrency mixers zoals Blender en Tornado Cash, omdat ze volgens hen werden gebruikt door hackers, waaronder die uit Noord-Korea die op die manier miljarden aan inkomsten uit cybercrime wisten wit te wassen.

Het aantal gestolen crypto steeg vorig jaar met 7%, terwijl de hoeveelheden van andere illegale cryptotransacties, zoals die in verband met fraude, malware, financiering van terrorisme en mensenhandel, afnamen.

Chainalysis stelde dat zijn schatting van $20,1 miljard alleen de blockchain activiteit omvat en "off-chain" criminaliteit zoals frauduleuze boekhouding door cryptobedrijven niet meenam in de berekening. Misdaden die werden gefinancieerd door cryptocurrencies zijn lastig te achterhalen, maar gebeurd wel

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws