Wat voor invloed gaan de Amerikaanse inflatiecijfers hebben op Bitcoin?

Wat voor invloed gaan de Amerikaanse inflatiecijfers hebben op Bitcoin?

De kleine cryptocurrency en aandelenmarkt bounce die het nieuwe jaar begon, zal donderdag op de proef worden gesteld, wanneer beleggers geconfronteerd worden met de zeer gewilde Amerikaanse inflatiegegevens.

 

De CPI-meting kan een rol spelen bij het bepalen van de omvang van de volgende renteverhoging die de Federal Reserve (FED) doorvoert. Het cijfer van de consumentenprijsindex (CPI), dat op 12 januari verschijnt, zal naar verwachting koes verlenen aan de bewering dat de inflatie afneemt, en misschien de deur openen voor riskantere activa zoals Bitcoin.

Er wordt 6,5% CPI-gegevens verwacht.

Volgens gerenommeerde industrieanalisten zal de CPI van december naar verwachting een jaarlijkse inflatie laten zien van 6,5-6,6%, een daling ten opzichte van het cijfer van 7,1% in november. Deze gegevens worden beschouwd als een belangrijke indicator voor beleggers die toekomstige marktbewegingen willen voorspellen. ereren.

De prijs van Bitcoin heeft vaak aanzienlijk gereageerd op CPI metingen, met als grootste reactie een daling van meer dan 10% die werd geregistreerd op de CPI release van september. Desondanks heeft BTC in de afgelopen drie maanden over het algemeen een positieve trend laten zien op recente CPI-metingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws