FTX vind 5 miljard aan cash en crypto om gedupeerde klanten terug te betalen

FTX vind 5 miljard aan cash en crypto om gedupeerde klanten terug te betalen

Een advocaat van FTX vertelde woensdag aan de faillissementsrechtbank dat meer dan $ 5 miljard aan contanten en crypto-activa is teruggevonden die het kan verkopen om consumenten en investeerders terugbetalen.

 

Volgens FTX-advocaat Andrew Dietderich hebben bedrijfsadviseurs een flink aantal crypto's gevonden die moeilijker te verkopen zullen zijn zonder de marktprijs van die digitale tokens te verlagen. Hij verklaarde ook dat het bedrijf probeert extra "niet-strategische assets" van FTX met een boekwaarde van ruim 4,6 miljard dollar te dumpen

Het is onduidelijk hoe groot het tekort voor de schuldeisers van FTX zal zijn nu bedrijfsadviseurs alles proberen te redden wat er te redde valt na onverwachte ondergang van de cryptogigant in november. De exchange, die voorheen een van 's werelds grootste cryptocurrency-beurzen was, heeft echter meer dan 9 miljoen klantenrekeningen volgens de advocaat Dietderich, wat betekend dat het er een lange rij zal staan met gedupeerde die wachten op compensatie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws