Vier cryptomiljonairs onder mysterieuze omstandigheden gestorven, toeval?

Vier cryptomiljonairs onder mysterieuze omstandigheden gestorven, toeval?

In minder dan een maand tijd zijn vier cryptomiljonairs onder mysterieuze omstandigheden gestorven, is dit puur toeval of ligt hier een diepere reden achter?

 

De co chef van MakerDAO

De heer Mushegian, medeoprichter van het cryptofinancieringsplatform MakerDAO en een belangrijke grondlegger van het stablecoin-concept, werd op 28 oktober dood aangetroffen op een strand in Puerto Rico. Enkele uren nadat hij getweet had dat inlichtingendiensten van plan waren hem te vermoorden en zijn voormalige verloofde een spion was. 

Er is nog niet hebben vastgesteld of zijn dood een moord was. Het gebied waar zijn lijk lag is berucht om vloedgolven. Tevens werd Mushegian aangetroffen in kleding en had hij zijn portemonnee nog op zak, aldus meerdere bronnen. 

 

Javier Bosca

Een maand later op 22 november werd broker Javier Bosca, die centraal stond in Spanje's grootste onderzoek naar bitcoinfraude, dood ontdekt in een schijnbare zelfmoord actie. Hij zou uit een hotel van vijf hoog gesprongen hebben. Dit gebeurde nauwlijks drie weken na zijn vrijlating op een borg van 1 miljoen euro.

 

Oprichter van de Amber Group

Tiantian Kullander, medeoprichter van cryptobedrijf Amber Group en voormalig werknemer bij de bank Morgan Stanley en Goldman Sachs, stierf naar verluidt "in zijn slaap" slechts één dag nadat Biosca's lichaam werd ontdekt, waardoor mensen de twee doden aan elkaar begonnen te linken. 

 

De CEO van Libertex

Op 25 november kwam de Russische cryptomiljonair Vyacheslav Taran, samen met zijn piloot, om bij een helikopterongeluk in Frankrijk terwijl hij van Lausanne, Zwitserland, naar Monaco reisde, waarbij een tweede passagier op het laatste moment afzegde (en dus niet om kwam) wat sommigen vreemd vonden.

Taran was de medeoprichter en voorzitter van investeringsfirma Libertex Network, dat ook het crypto handelsplatform beheersde met de zelfde naam, Taranwas ook de bedenker van Forex Club, een internationale groep van grote jongens in vreemde valuta, volgens de Oekraïense bronnen.

 

Toeval?

Of deze sterfgevallen van cryptomiljonairs gewoon een reeks verschrikkelijke omstandigheden zijn met een toevallige timing of dat er achter de schermen een smerig spelletje word gespeeld blijft gissen en speculeren, maar hun verhalen hebben een hoop complottheorieën aangewakkerd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws