Na een jaar beëindigt Digital Currency Group haar dochteronderneming HQ Digital.

Na een jaar beëindigt Digital Currency Group haar dochteronderneming HQ Digital.

De cryptocurrency markt is een vluchtige omgeving waar trends snel kunnen verschuiven. Digital Currency Group heeft dit meegemaakt, want ze sluiten de deuren van hun dochteronderneming HQ Digital, die onlangs een jaar bestond. Deze blog vertelt je meer over de geschiedenis van het besluit en wat er nog meer aan de hand kan zijn.

 

Core HQ Digital was een beheerder van digitale activa, of cryptocurrency activa. Volgens Kate Clark van The Informant beheerde de vermogensbeheerder 3,5 miljard dollar aan cryptocurrency. Een vertegenwoordiger van Digital Currency Group verklaarde dat de stopzetting te wijten was aan het "bredere economische klimaat" en de "langdurige cryptowinter".

DCG controleert nog tal van andere cryptocurrency ondernemingen, waaronder Genesis Global Capital en Gemini Earn. De Winklevoss broers controleren Gemini, en zij zeggen dat er een tekort van $1,6 miljard is bij Genesis, waarbij DCG in gebreke blijft. Bovendien heeft Genesis 30% van zijn personeel ontslagen, wat mogelijk verband houdt met een naderend faillissement.

De sluiting van HQ Digital lijkt een bijproduct te zijn van de problemen rond FTX en Genesis Global Capital. Er lijkt meer aan de hand dan "de algemene economische situatie" en "de aanhoudende cryptowinter". De komende maanden zal blijken of andere bedrijven failliet gaan als gevolg van de problemen rond FTX en Genesis Global Capital.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws