Voormalige Chinese ambtenaren bekritiseren de digitale yuan.

Voormalige Chinese ambtenaren bekritiseren de digitale yuan.

Een voormalige functionaris heeft kritiek geuit op de digitale munt van de People's Bank of China (PBOC), de digitale yuan. Op een recente universitaire conferentie uitte Xie Ping, een voormalig PBOC-onderzoeksdirecteur en hoogleraar financiën zijn ontevredenheid over het digitale geld.

 

Xie beweert dat het gebruik minimaal en amper noemenswaardig is geweest. Ondanks de snelle groei van de overheid om gebruikers aan te trekken, hebben slechts 261 miljoen personen e-CNY-portemonnees opgezet. Hij vindt dat er andere use cases moeten worden aangeboden dan alleen als geldvervanger om de acceptatie te vergroten. Hij stelde WeChat Pay, Alipay en QQ Wallet tegenover andere betalingssystemen van derde partijen in China die beleggen, lenen en uitlenen mogelijk maken. 

Dergelijke kritiek op de Chinese overheidsinspanningen is zeldzaam van voormalige ambtenaren, Dit laat zien dat er zeker nog werk aan de winkel is voor het CBDC-project. Hoewel maatregelen zijn geprobeerd om gebruikers te verleiden, lijkt dit tot op heden niet of nauwlijks voldoende te zijn voor een bredere acceptatie van de digitale yuan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws