Een NFT ontwikkelaar wordt na het rugpullen van zijn NFT collectie vervolgt

Een NFT ontwikkelaar wordt na het rugpullen van zijn NFT collectie vervolgt

Aanklagers in de Verenigde Staten hebben een 24-jarige Franse NFT-ontwikkelaar aangeklaagd voor het rugpullen van zijn NFT-collectie. Dit resulteerde in het verlies van ruwweg 3 miljoen dollar. Het is ook een duidelijke boodschap dat je niet meer zomaar weg kan komen met het oplichten binnen de cryptospace

 

NFT 'Mutant Ape Planet' 
Volgens het Ministerie van Justitie pleegde Aurelien Michel, een 24-jarige Fransman die in de Verenigde Arabische Emiraten woont, een internationale fraude van 2,9 miljoen dollar. Michel had ongeveer 3 miljoen dollar gestolen voor zijn 'Mutant Ape Planet' NFT-collectie. Kopers van Mutant Ape Planet NFT's werden misleid, volgens Ivan J. Arvelo, speciaal agent van Homeland Security Investigations (HSI), en verkregen niet de geclaimde voordelen. Michel verklaarde ook op Discord dat hij zichzelf uit de gemeenschap had verwijderd omdat die "extreem giftig" was geworden.

Duidelijke toon
Justitie neemt met dit besluit een hard standpunt in tegen cryptohackers en exploitanten. Avraham Eisenberg, bijvoorbeeld, werd onlangs gevangen gezet voor het hacken van Mango Markets op Solana, waarbij hij zijn acties karakteriseerde als "een zeer succesvolle handelsmethode." 

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws