Amerikaanse bank in de problemen door FTX banden

Amerikaanse bank in de problemen door FTX banden

De aandelen van een cryptocurrency bank die verbonden is met de beruchte ex-miljardair Sam Bankman-Fried zijn gedaald na een "vertrouwenscrisis" waarbij consumenten hun fondsen probeerden op te nemen.

 

Silvergate Capital, een in Californië gevestigd bedrijf dat onder meer door bitcoin gedekte leningen verstrekt, zei dat de deposito's eind vorig jaar waren gedaald tot 3,2 miljard pond, tegen 10 miljard pond op 30 september. Dit was het gevolg van de snelle daling van de waarde van cryptocurrencies, die zorgde voor paniek op de markt en spraakmakende faillissementen.

Als gevolg daarvan koos Silvergate ervoor om 200 werknemers te ontslaan, oftewel 40% van het personeel. Na vorig jaar met 88% te zijn gekelderd, kelderde de aandelenkoers tijdens de handel op Wall Street met 42,4%. De problemen van Silvergate zijn de meest recente in de branche, na het faillissement in november van Bankman-crypto Fried's exchange FTX.

Hoewel Silvergate genoeg cash heeft om zijn uitstaande deposito's terug te betalen, is het duidelijk dat de crypto-industrie een vertrouwenscrisis doormaakt. De corporatie zal zich moeten blijven aanpassen aan de "economische realiteit" om te overleven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws