De Amerikaanse SEC begint pakt crypto fraudeurs

De Amerikaanse SEC begint pakt crypto fraudeurs

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is het nieuwe jaar sterk begonnen door een groot aantal spraakmakende zaken aan te pakken. Volgens een vers bericht heeft de toezichthouder zes mensen aangehouden die verbonden waren aan een bedrijf dat cryptocurrency-gerelateerde oplichtingen uitvoerde. Naast de zes aangehouden personen zei de toezichthouder dat er nog twee bedrijven betrokken waren bij de beleggingsfraude, die gedurende hun hele periode ongeveer 45.000 dollar verdienden.

 

De dieven verkochten beleggers onwaarheden over hun bedrijven en beloofden hen enorme winsten als ze bij hen investeerden. Volgens het onderzoek van de SEC beloofden ze dat ze hoogwaardige blockchainapparatuur zouden inzetten waarmee elke belegger meer dan 500.000 keer zijn inleg kon terugverdienen. Volgens de SEC waren de zes personen en twee bedrijven actief betrokken bij de regeling en verhandelden ze ongeregistreerde effecten aan het grote publiek. Volgens de autoriteiten ging de buit vooral naar luxe zaken als auto's en boten.

De Amerikaanse SEC voert momenteel juridische stappen tegen de daders, die moeten leiden tot teruggave van het gestolen geld en tot verschillende boetes voor hun deelname aan deze scams. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws