ECB-bestuurslid Fabio Panetta over de need voor CBDC's

ECB-bestuurslid Fabio Panetta over de need voor CBDC's

Fabio Panetta, lid van het bestuur van de Europese Centrale Bank (ECB), is een voorstander van digitale valuta van de centrale bank (CBDC), maar een scepticus van bitcoin. Op 5 januari presenteerde hij zijn nieuwe CBDC-argument op de officiële ECB-blog.

 

Panetta benadrukte in zijn stelling dat centrale banken door de constructie van CBDC's "het vertrouwen garanderen waarop particuliere vormen van geld uiteindelijk ook vertrouwen." Hij stelde dat regulering nodig is om de maatschappelijke kosten die crypto-activa met zich meebrengen te verminderen. De handel in onbeschermde digitale activa moet volgens hem worden geclassificeerd als gokken, met belastingheffing en waarborgen om kwetsbare klanten te beschermen. Alleen CBDC, zo beweert hij, kan zorgen voor echt vertrouwen in cryptocurrencies.

Op 30 november wekte de ECB-blog de belangstelling van de cryptogemeenschap met een blogpost met de kop "Bitcoin's Last Stand." Panetta pleitte eerder voor een verbod op cryptocurrency assets die aanzienlijke milieuschade veroorzaken. In zijn meest recente blogpost ging hij meer in op de need voor CBDC's 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws