Crypto Payments in 2022: een overzicht van de trends

Crypto Payments in 2022: een overzicht van de trends

CoinGate, een opmerkelijke betalingsverwerker voor cryptocurrency, heeft de afgelopen jaren een aanzienlijk aantal betalingen verwerkt. Dit aantal was in 2022 zelfs 2,7 keer groter dan de jaarlijkse norm. Dit geeft aan dat er gemiddeld elke 34 seconden een bitcoinbetaling werd gedaan. Maar welke munten waren bij deze transactie betrokken? Wat zijn de meest opvallende trends?

Bitcoin wordt nog steeds veel gebruikt.
Ondanks het feit dat CoinGate meer dan 70 andere cryptovaluta accepteert, blijft Bitcoin het populairste alternatief. Bitcoin was goed voor ruwweg de helft van alle transacties in 2022. Ondanks een daling van 7,6% ten opzichte van 2021 blijft Bitcoin de markt voor retailbetalingen domineren.

Stablecoins staan op de tweede plaats.
Verrassend genoeg worden stablecoins zoals USDT populairder als betalingsmechanisme. USDT was goed voor 2,3% van de totale betalingen in 2021 en 14,8% in 2022. Verder merken we op dat BNB (3,5%) en ADA (1,1%) voor het eerst zijn toegetreden tot de top tien van meest gebruikte cryptovaluta.

Het Lightning Netwerk breidt zich nog steeds uit.
Het Lightning Network groeit ook gestaag, en meer individuen krijgen vertrouwen in dit betalingsmechanisme. In 2022 had het Lightning Netwerk 6,29% van alle Bitcoin bestellingen betaald - 97% hoger dan in 2021.

Cryptobetalingen blijven de belangstelling van bedrijven wekken.
Ondanks de instorting van de markt zijn bedrijven toch geïnteresseerd in cryptobetalingen en geven ze er steeds meer de voorkeur aan hun producten of diensten aan te bieden met behulp van cryptocurrency. De primaire motivatie hiervoor is het verbreden van hun klantenbestand met niet-bankierende en privacybewuste consumenten die anoniem willen betalen met behulp van cryptocurrency.

 

Ondanks de inzinking van de markt blijkt dat cryptobetalingen alleen maar in populariteit toenemen, en er zijn veel intrigerende trends om in de gaten te houden om op de hoogte te blijven van wat er gaande is in de cryptobetalingsindustrie!

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws