Coinbase betaalt boete van $50 miljoen en investeert in compliance

Coinbase betaalt boete van $50 miljoen en investeert in compliance

Coinbase, de enige beursgenoteerde cryptocurrency exchange in de Verenigde Staten, heeft een overeenkomst bereikt met de financiële toezichthouder van de staat New York. Coinbase zal een boete van 50 miljoen dollar betalen en nog eens 50 miljoen dollar investeren in initiatieven voor naleving, verklaarden de partijen woensdag.

 

Volgens functionarissen van het New York Department of Financial Services schoot het anti-witwasprogramma van Coinbase al lange tijd tekort. Het nieuws van de schikking deed de aandelenkoers met meer dan 12% stijgen.

Deze laatste handhavingsactie komt terwijl staats- en federale ambtenaren hun inspanningen verhoogden na de ineenstorting van FTX, ooit een van 's werelds grootste cryptocurrency-beurzen. Grayscale Bitcoin Trust, bijvoorbeeld, vertrouwt op Coinbase om zijn geld op de juiste manier koud te bewaren, en het bedrijf promoot uitgebreid zijn compliance- en veiligheidsinitiatieven in SEC-papieren en online. De uitwisseling kan overal in de Verenigde Staten worden geregistreerd en is internationaal geldig.

De schikkingsuitspraak zei dat de gebreken van Coinbase hadden geleid tot "verdacht of crimineel gedrag dat door Coinbase's platform mogelijk werd gemaakt." In één voorbeeld werd een klant die beschuldigd werd van "misdaden met betrekking tot kindermisbruik" niet herkend door de technologie van Coinbase toen hij zich bij de beurs aansloot. Volgens functionarissen voerde hij meer dan twee jaar lang verdachte transacties uit waarbij mogelijk sprake was van illegaal gedrag, zonder te worden herkend. Coinbase identificeerde de persoon uiteindelijk, beëindigde zijn account en meldde het incident aan de autoriteiten.

Coinbase beweerde dat het zich inzet om de door de autoriteiten gemelde problemen op te lossen. Het leiderschapsteam werkt al lange tijd aan bredere en duidelijkere normen voor de cryptocurrency markt. CEO Brian Armstrong schreef eerder een opiniepost voor CNBC waarin hij stelde dat tal van bedrijven al jaren samenwerken met toezichthouders om wetten voor crypto's vast te stellen, ondanks de wijdverbreide opvatting dat bedrijven regelgeving liever vermijden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws