Taiwan, het blockchain eiland van Azië?

Taiwan, het blockchain eiland van Azië?

Tijdens de Taipei Blockchain Week werd er gesproken over hoe Taiwan een ideale plek is voor blockchain founders en funders om te profiteren van het diepe lokale tech talent en zo hun projecten te laten groeien. Leu Jang-hwa, directeur generaal van het ministerie voor digitale industrieën, benadrukte dat investeringen in blockchain technologie cybersecurity en empowerment naar Taiwan zou brengen. 

 

The blockchain island

Legislators hadden al jaren gesproken over hoe Taiwan "the blockchain island" kon worden. In september 2022 kregen 24 crypto exchanges goedkeuring van de regering waaronder MaiCoin, BitoPro en XREX. Inmiddels is MaiCoin 's werelds grootste cryptocurrency exchange met meer dan $20 miljoen aan dagelijkse trading volume. Ian Estrada, CEO en medeoprichter van XLD vertelde dat Hong Kong strenger optreedt tegen crypto bedrijven terwijl Singapore ook terugkrabbelt bij crypto trading. 

Taiwan lijkt daardoor steeds meer echt "the blockchain island" te worden met echte mogelijkheden voor crypto bedrijven om hier hun project uit te voeren. Hoewel er nog wat obstakels zijn zoals langdurige registraties voor bedrijven en conservatieve financiële regels was er veel optimisme

 

Kleine stapjes

Taiwan werkt hard om haar positie als the blockchain island verder uit te bouwen met behulp van haar diepe tech talent pool en innovatieve regelgeving. Alleen tijd zal leren of dit genoeg is om alle concurrentie uit andere landen af te slaan maar één ding is duidelijk: Taiwan gaat alles doen wat nodig is om haar plekje in het crypto universum veilig te stellen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws