India's crypto industrie gekneld onder controversiële belastingwetten in 2022

India's crypto industrie gekneld onder controversiële belastingwetten in 2022

De Indiase crypto industrie is volgens een nieuw rapport van Esya Centre, een technologiebeleidsdenktank uit Delhi, "gekneld" onder de controversiële belastingwetten in 2022. Sinds februari vorig jaar, toen het land een belasting van 30% op inkomsten uit cryptocurrencies aankondigde, zijn er meer dan $3.852 miljard aan digitale activa verplaatst van lokale naar internationale crypto exchanges. 

 

Volgens experts heeft de 1% heffing invloed gehad op de liquiditeit van cryptovaluta in India omdat hoogfrequente handelaren hun handelsactiviteiten moeten verminderen om belasting te besparen. Het rapport stelt dat binnenlandse exchanges 81% van hun handelsvolumes kwijtraakten binnen vier maanden na de invoering van de veelbesproken 1%-TDS-regel. 

India staat al lange tijd sceptisch tegenover cryptocurrencies en beweert dat deze jonge activaklasse geen onderliggende waarde heeft. Vorige maand riep RBI-gouverneur Shaktikanta Das nog op tot een complete verbod op cryptovaluta's in India. Hoewel India volgens Chainalysis' Global Crypto Adoption Index 2022 als vierde scoort met $172 miljard aan cryptocurrency transacties tussen juli 2021 en juni 2022, is het duidelijk dat er nog veel werk aan de winkel is voordat crypto investeerders hier weer optimaal kunnen profiteren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws