Pharmacies in Ukraine omarmen digitale betalingen met cryptocurrencies

Pharmacies in Ukraine omarmen digitale betalingen met cryptocurrencies

Met de voortdurende oorlog in Oekraïne, hebben lokale apotheekketens de stap gezet naar het accepteren van digitale betalingen, waaronder cryptocurrencies zoals Bitcoin. ANC Pharmacy, een van de grootste apotheekketens in het land, heeft een samenwerking aangegaan met Binance Ukraine om cryptocurrencybetalingen via contactloze crypto-betalingsservice Binance Pay mogelijk te maken. 

 

Om een cryptobetaling te verrichten, moeten gebruikers de Binance-app downloaden en vervolgens naar de website van ANC gaan. Na het kiezen van een product om online te bestellen, kunnen gebruikers betalen met Binance Pay en hun bestelling ophalen op een locatie naar keuze. Binance is al geruime tijd bezig met het uitbreiden van zijn aanwezigheid in Oekraïne. In september 2022 sloot Binance zich aan bij de Oekraïense supermarktketen Varus, waardoor klanten hun boodschappen konden betalen via hun Binance Pay Wallet. Volgens Kirill Khomyakov, algemeen manager van Binance Ukraine, staan ​​cryptobetaling via diensten zoals Binance Card niet in conflict met Oekraïense wetten omdat er geen verbod is op transacties die afgeleid zijn van crypto's zoals Bitcoin. 

De nieuwe betaalfunctie is beschikbaar bij ANC-apotheken en winkels die worden beheerd door ANC Pharmacy zoals Kopiyka en Shara. Met de introductie van digitale betaling via cryptocurrencies hopent ANC Pharmacy haar klantenservice te verbeteren door snellere en veiligere transacties mogelijk te maken voor haar klantbestand.

1. Cryptocurrency 2. Oekraïne 3. Binance 4. Digitale betalingen 5. ANC Pharmacy

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws