Bernstein zegt dat de crypto-industrie zal opveren na de laatste 'winter'

Bernstein zegt dat de crypto-industrie zal opveren na de laatste 'winter'

De crypto-industrie heeft een sterk verleden van terugvechten naar haar dieptepunten en het nemen van klappen als ze omlaag is. Dit blijkt uit een onderzoeksrapport van de cryptobedrijf Bernstein, dat maandag is gepubliceerd. Hoewel Bitcoin (BTC) vorig jaar een daling te verduren kreeg, is de grootste cryptocurrency sinds 2014 met 60 keer gestegen en sinds 2018 met vijf keer. Ether (ETH) is sinds 2018 met 14 keer gestegen, ondanks een daling van 68% vorig jaar.

 

Volgens het rapport zou men kunnen stellen dat de macro-omgeving nu anders is dan in het verleden. Toch zijn er volgens analist Gautam Chhugani en Manas Agrawal nog steeds mogelijkheden om groei te boeken in een gematigende tech-omgevinge. Crypto raakt minder dan 5% van alle internetgebruikers, wat betekent dat er nog veel ruimte is voor toepassinggedreven adoptie. 

Investeerders moeten zich blijven richten op de lange termijn adoptie door consumenten van crypto, zo stelt het rapport. Deze adoptie zou moeten lijken op de groei die internet doormaakte toen blockchaintoepassing meer mainstream werd. Door schaalvergroting en volwassening van applicaties wordt verwacht dat het aantal maandelijkse gebruikers tot wel 100 keer kan toeneemen, waarbij gaming, sociale media en NFT's (Non Fungible Tokens) leidend zullen zijn in de adoptie ervan. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws