Dispute tussen Gemini en DCG bedreigt vertrouwen in crypto sector

Dispute tussen Gemini en DCG bedreigt vertrouwen in crypto sector

De crypto sector staat onder druk na de plotselinge ineenstorting van Sam Bankman-Fried's FTX. De public dispute tussen twee grote crypto bedrijven, Gemini en Digital Currency Group (DCG), dreigt het vertrouwen in nog verder de stront in te duwen. Cameron en Tyler Winklevoss, oprichters van Gemini, beschuldigen DCG ervan dat het hun dochteronderneming Genesis $1.675 miljard schuldig is. Ook worden zij aangeklaagd door investeerders wegens fraude met hun Earn Program.

 

Gemini biedt haar klanten tot 7,4% rente als zij hun crypto holdings lenen aan het bedrijf, die vervolgens worden uitgeleend aan partners zoals de crypto broker Genesis. In november stopte Genesis echter met het uitbetalen van klanten na de plotselinge ineenstorting van FTX's imperium. Cameron en Tyler Winklevoss beweren dat DCG hun dochteronderneming Genesis $1.675 miljard schuldig is, waarvan een deel geld is dat de broker verschuldigd is aan kredietverstrekkers van Gemini. Barry Silbert, CEO van DCG, weerspreekt deze beweringen echter door te stellen dat er geen lening is afgesloten voor $1.675 miljard en dat alle leningen op tijd worden terugbetaald. 

Deze public dispute tussen twee grote spelers binnen de crypto sector dreigt het vertrouwen nog verder te ondermijnen naast de al bestaande problematiek rondom FTX's crash die als eerste heeft gezorgd voor problematiek binnen de sector. Beide partijen zijn niet bereikbaar voor commentaar maar hebben wel beiden hun standpunten duidelijk gemaakt via social media kanalen zoals Twitter waarbij Silbert stelt dat er geen lening is afgesloten voor $1.675 miljard en dat alle lening op tijd word terugbetaald terwijl Cameron en Tyler Winklevoss beweren dat DCG hun dochteronderneming Genesis $1.675 miljard schuldig is waarvan een deel geld is verschuldigd aan kredietverstrekkers van Gemini om "greedy share buybacks" te financieren en "illiquid venture investments". 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws