Crypto-industrie krijgt positieve voorspellingen van het World Economic Forum

Crypto-industrie krijgt positieve voorspellingen van het World Economic Forum

Het World Economic Forum (WEF) heeft positieve voorspellingen gedaan voor de crypto-industrie na een van de slechtste jaren in haar korte geschiedenis. In een rapport op 2 januari benadrukte WEF dat er veel goede technologie is die wordt misbruikt door slechte actoren, maar dat crypto hierin geenszins uitzondering is. 


Hoewel WEF erkende dat er meer dan $2 biljoen werd weggevaagd tijdens het afgelopen jaar, vergelijkt het de crypto-contagie van 2022 met de dot com crash in 2000, waarbij duurzamere bedrijven en bedrijfsmodellen ontstonden. Volgens WEF is de omhelzing van cryptotechnologie onvermijdelijk, ook al voelt dit woord als een slecht woord. Verder stelt WEF dat banken en financiële dienstverleners dit jaar moet worden bekeken in hun aanpak ten aanzien van crypto. 

De cryptocurrency markt heeft sinds midden december weinig beweging gezien qua koersontwikkeling, maar de totale marktkapitalisatie blijft rond hetzelfde niveau hangen op ongeveer $839 miljard. Op het moment van schrijven noteert Bitcoin rond $16686 en staat Ethereum 1,5% hoger op $1214. Het lijkt erop dat de technologie volwassen wordt en zich binnen een stevig regulatoir kader bevindt. Kortom, het lijkt erop dat crypto hier om te blijven is.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws