Noord-Koreaanse cybercriminelen stelen 1,5 triljoen won aan crypto

Noord-Koreaanse cybercriminelen stelen 1,5 triljoen won aan crypto

In de afgelopen vijf jaar hebben Noord-Koreaanse cybercriminelen volgens een rapport van Associated Press een indrukwekkende 1,5 triljoen won (ongeveer $1,2 miljard) aan crypto gestolen. Alleen dit jaar al hebben Noord-Koreaanse hackers 800 miljard won ($625 miljoen) gestolen, wat ongeveer de helft is van het totale bedrag. Volgens schattingen zouden er 100 miljard ($78 miljoen) gestolen zijn van Zuid-Koreaanse entiteiten in dezelfde periode. 

 

Het wordt gesuggereerd dat Noord-Korea cybercriminaliteit gebruikt om een hard nodige bron van financiering te verkrijgen voor hun fragiele economie en nucleaire programma. Het autoritaire land heeft te maken gehad met dubbel pech door strenge VN sancties en pandemie gerelateerde problemen. In april koppelde de Amerikaanse regering Noord-Koreaanse hackers aan de diefstal van $620 miljoen aan cryptocurrency uit het videospel Axie Infinity, wat wordt beschouwd als één van de grootste crypto roofovervallen ooit geregistreerd. 

Noord-Korea lijkt steeds meer naar cybercriminaliteit te grijpen om hun economische situatie te verbeteren. Hoewel er nog veel onbekend is over hoe precies ze hun buit gebruiken, is duidelijk dat ze op zoek zijn naar manieren om hun financiële situatie te verbeteren door middel van criminele activiteiten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws