Sam Bankman-Fried verschijnt voor de rechtbank na FTX-collaps

Sam Bankman-Fried verschijnt voor de rechtbank na FTX-collaps

Sam Bankman-Fried, oprichter van de cryptocurrency exchange FTX, heeft donderdag zijn eerste Amerikaanse rechtszaak bijgewoond. Hij werd vrijgelaten op een borgtocht van 250 miljoen dollar. Deze borgtocht is gebaseerd op het huis van zijn ouders in Californië en bevat onder andere elektronische monitoring.

 

De val van FTX had een grote impact op de al moeilijke cryptocurrency industrie, wat leidde tot meer regelgeving en verantwoordelijkheid voor degenen die de exchange leidden. Dit was een schokkende teloorgang voor Bankman-Fried, die ooit meer dan 25 miljard dollar waard was en een belangrijke politieke donateur was. 

De advocaat van Bankman-Fried benadrukte zijn verminderde financiële omstandigheden tijdens de rechtszaak en voegde toe dat hij geen vluchtgeschiedenis had en sterke familiebanden had. Uiteindelijk werd de borgtocht goedgekeurd door de rechter, die aangaf dat er weinig risico bestond dat Bankman-Fried zou proberen te vluchten of nog meer financiële misdrijven zou plegen. 

Terwijl hij het gerechtsgebouw verliet, werd hij omringd door verslaggevers, cameraploegs en fotografen. Ondertussen hebben twee van Bankman-Fried's dichtste medewerkers schuld bekend aan fraude in ruil voor samenwerking met het OM, wat mogelijk moeilijker maakt om te beweren dat FTX's faillissement alleen te wijten was aan managementfouten in plaats van frauduleus handelen. 

Het is nog onduidelijk of Bankman-Fried eenzelfde deal met het OM kan sluiten of niet, maar één ding staat vast: er wordt hard gewerkt om alle betrokken partijen hierbij te betrekken voordat er definitieve conclusies getrokken kunnen worden over wat er precies gebeurd is met FTX's klantengeld.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws