marketplace Paxful verwijdert Ethereum van zijn platform

marketplace Paxful verwijdert Ethereum van zijn platform

Paxful, een peer-to-peer crypto marketplace, heeft aangekondigd dat Ethereum binnenkort van hun platform verwijderd zal worden. Ray Youssef, de oprichter en CEO van Paxful, heeft aangegeven dat dit besluit is genomen omdat Ethereum niet past binnen hun missie om mensen te bevrijden van 'economisch apartheid'. 

 

Ray Youssef, de oprichter en CEO van peer-to-peer crypto marketplace Paxful, heeft woensdag aangekondigd dat Ethereum binnenkort verwijderd zal worden van hun platform. De CEO gaf aan dat de tweede grootste cryptocurrency werkt tegen hun missie om mensen te bevrijden van 'economisch apartheid'. 


Youssef geeft aan dat Ethereum de momentum weghaalt bij Bitcoin en daarmee effectief het fiat systeem herstelt waartegen Bitcoin vecht. Het consensus mechanisme is volgens hem ook een probleem; terwijl Bitcoin proof of work gebruikt wat veel energie verbruikt, is Ethereum overgestapt naar proof of stake wat volgens hem eigenlijk een digitale vorm is van fiat. Daarnaast stelt hij dat de governance niet decentraal is en er veel scams zijn die mensen miljarden kosten. Om deze reden heeft hij besloten om ETH te verwijderen uit zijn platform. 


De beslissing om ETH te verwijderen uit Paxful werd door veel Bitcoiners geprezen waaronder Synonym CEO John Carvalho en Strike CEO Jack Mallers. Anderen kritiseerden Youssef voor zijn besluit maar hij bleef vasthoudend aan zijn geloof dat Bitcoin 'the only game in town' is om wereldwijde clearing layer te worden.a

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws