Sam Bankman-Fried akkoord met uitlevering naar de VS

Sam Bankman-Fried akkoord met uitlevering naar de VS

Sam Bankman-Fried heeft woensdag in een Bahamaanse rechtbank aangegeven akkoord te gaan met uitlevering naar de Verenigde Staten om daar vervolgd te worden voor strafrechtelijke aanklachten die verband houden met de instorting van cryptocurrency exchange FTX. De voormalige CEO van FTX verscheen in een Magistrate's Court en wordt verwacht naar Odyssey Aviation te gaan om terug te keren naar de Verenigde Staten, volgens Bahamaanse nieuwsorganisatie Our News. 

 

Bahamaanse autoriteiten arresteerden Bankman-Fried vorige week op verzoek van de Amerikaanse regering. Amerikaanse openbaar aanklagers stellen dat hij een centrale rol speelde bij de snelle instorting van FTX en zijn problemen verborg voor het publiek en beleggers. De Securities and Exchange Commission zei dat Bankman-Fried illegaal geld van beleggers gebruikte om vastgoed te kopen namens zichzelf en zijn familie. 

De 30-jarige kan mogelijk de rest van zijn leven in de gevangenis doorbrengen. Bankman-Fried werd vrijdag weigerde borgtocht nadat een Bahamaanse rechter had besloten dat hij een vluchtrisico vormde. De oprichter en voormalige CEO van FTX, ooit op papier waard tens of miljarden dollars, wordt vastgehouden in Fox Hill Prison in Bahamas, wat door mensenrechtenactivisten is genoemd als slecht onderhoudend met slechte hygiëne, rattenvallen en insectplagen. 

Zodra hij terug is in de VS kan zijn advocaat borgtocht aanvragen voor hem.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws