Elon Musk stapt af als CEO van Twitter, wat betekent dit voor Dogecoin (DOGE)?

Elon Musk stapt af als CEO van Twitter, wat betekent dit voor Dogecoin (DOGE)?

Elon Musk heeft een besluit genomen om af te treden als CEO van het sociale mediabedrijf Twitter. Deze stap kan een duidelijke invloed hebben op de prijs van Dogecoin (DOGE). In een tweet verklaarde de miljardair dat hij zal afzien en alleen de software- en serverteams van het platform zal besturen. Dit zal pas gebeuren nadat hij iemand vindt die de rol van CEO op zich neemt. 

 

Deze beslissing kwam nadat Twitter-gebruikers stemden voor hem om af te treden als CEO van Twitter. Precies 57 procent van meer dan 17 miljoen deelnemers aan een door Musk uitgevoerde peiling stemde ja om hem te laten aftreden als CEO van Twitter. 

De prijs van Dogecoin (DOGE) reageerde op Musks aankondiging, op een bepaalde manier. De memecoin, die erg gevoelig is voor Musks acties, daalde 1,58 procent in de afgelopen 24 uur en werd verhandeld tegen $0,073 bij publicatie. 

Voorheen was de DOGE-gemeenschap vol met speculaties dat het cryptocurrency-project geïntegreerd zou worden als native crypto van Twitter. Met Musks invloed aan het roer verwachtten gemeenschapsleden dat Twitters stap om betalingen tot een kernonderdeel van haar bedrijfsactiviteiten te maken betrekking had op DOGE. Ook verwachtten DOGE-supporters dat Twitter DOGE-betalingen zou accepteren voor abonnementen op Twitter Blue.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">I will resign as CEO as soon as I find someone foolish enough to take the job! After that, I will just run the software &amp; servers teams.</p>&mdash; Elon Musk (@elonmusk) <a href="https://twitter.com/elonmusk/status/1605372724800393216?ref_src=twsrc%5Etfw">December 21, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws