Crypto winter laat crypto bedrijven doodbloeden

Crypto winter laat crypto bedrijven doodbloeden

Core Scientific, een van de meest prominente beursgenoteerde cryptocurrency mijnbouwbedrijven in de Verenigde Staten, heeft woensdag een faillissement aangevraagd bij Texas. Ondanks dit faillissement zal het bedrijf doorgaan met het mijnen van bitcoin. Core is niet het enige crypto bedrijf dat worstelt met deze 'crypto winter'

 

Core's marktkapitalisatie was dinsdag gedaald tot 78 miljoen dollar, ten opzichte van een waardering van 4,3 miljard dollar toen het bedrijf in juli 2021 publiek werd via een SPAC. Het doel van een SPAC is om een bedrijf op te kopen en daarna te beursnoteren zonder dat het bedrijf zelf het proces van een beursgang hoeft te doorlopen. De beleggers die geld investeren in een SPAC krijgen daarvoor aandelen van het SPAC, die later kunnen worden omgezet in aandelen van het bedrijf dat door het SPAC is opgekocht. SPAC's zijn een populaire manier om bedrijven te beursnoteren, vooral in de Verenigde Staten. De aandelenkoers is sindsdien met meer dan 98 procent gedaald. Het mijnen van proof-of-work munten zoals Bitcoin vereist duur materiaal, technische kennis en elektriciteit. Hoewel Core positief cashflow heeft, is dit niet voldoende om de financieringsschulden af te lossen die zijn opgebouwd door apparatuur te huren. 

Ondanks de daling van Bitcoin en stijgende energieprijzen, blijft Core doorgaan met haar activiteiten terwijl er onderhandelingen plaatsvinden met senior security noteholders die controle uitoefen over de meeste schuld van het bedrijf. Celsius, Compute North en Greenidge Generation zijn andere crypto bedrijven die worstelen met hun financiën tijdens deze 'crypto winter'. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws