een revolutie in Bitcoin-transacties voor mensen met een telefoon

een revolutie in Bitcoin-transacties voor mensen met een telefoon

In Afrika zijn veel mensen die gebruikmaken van basismobiele telefoons. Deze telefoons hebben vaak geen internetverbinding, waardoor het gebruik van Bitcoin als alternatieve valuta beperkt is. Machankura, een digitale portemonnee-fabrikant, heeft hier iets op bedacht. Met hun nieuwe service kunnen Bitcoin-houders wereldwijd transacties uitvoeren zonder internetverbinding. 

 

Machankura is afgeleid van een Zuid-Afrikaans slangwoord dat 'geld' betekent. Het bedrijf heeft de drempel verlaagd om transacties te verrichten door gebruik te maken van de Bitcoin Lightning Network en door functionaliteit toe te voegen die lijkt op het verzenden van een sms-bericht. 

Deze service wordt al gebruikt in verschillende Afrikaanse landen zoals Nigeria, Zuid-Afrika, Tanzania en Kenia. Ook wordt er buiten Afrika veelvuldig gebruik gemaakt van mobiel geld om transacties uit te voeren met cryptocurrency. Volgens de Wereldbank hebben ongeveer eenderde van de volwassene inwoners in sub-Sahara Afrika actieve mobiele geldrekeningen. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws