Australische burgers hebben alleen toegang tot Bitcoin als ze genoeg social credit hebben

Australische burgers hebben alleen toegang tot Bitcoin als ze genoeg social credit hebben

De Australische regering heeft een nieuw beleid bedacht om de toegang van burgers tot cryptocurrency, met name Bitcoin, te beperken. Ze hebben een sociaal kredietsysteem geïntroduceerd gebaseerd op unieke digitale identificaties voordat hun burgers toegang krijgen tot het web of digitale transacties kunnen uitvoeren.

 

De Australische autoriteiten hebben recentelijk een schokkende maatregel genomen die door veel economische analisten als een communistisch beleid wordt beschouwd. Volgens de nieuwe wet moeten burgers 100 punten van ID hebben voordat ze sociale media kunnen gebruiken. Bovendien hebben de autoriteiten toegang tot de accounts van de inwoners, inclusief hun privéberichten.

Ook in China heeft de regering digitale platforms gecensureerd die door haar burgers worden gebruikt om goed burgerschap te belonen en schadelijke activiteiten te bestraffen. Het idee hierachter is dat burgers de regels moeten volgen en exclusieve privileges moeten verdienen. Als een burger echter wordt betrapt op het overtreden van de regels, zoals het kritisch zijn op autoriteiten op sociale media, is de persoon verantwoordelijk voor beperkte bewegingsvrijheid of toegang tot bepaalde privileges.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws