Binance CEO Changpeng Zhao mogelijk onder vuur van Amerikaanse aanklagers wegens witwassen en het toestaan van "bad actors"

Binance CEO Changpeng Zhao mogelijk onder vuur van Amerikaanse aanklagers wegens witwassen en het toestaan van "bad actors"

Er zijn geruchten dat Binance CEO Changpeng Zhao aanklachten tegemoet kan zien van Amerikaanse federale aanklagers wegens vermeende overtreding van anti-witwassenregels en het toestaan van slechte actoren om sancties te omzeilen.

 

Ten minste zes aanklagers zijn van mening dat ze genoeg bewijs hebben verzameld om Zhao aan te klagen, maar er zijn ook mensen die twijfelen en meer bewijs willen zien voordat ze tot actie overgaan. Het onderzoek naar de grootste exchange is uitgesteld omdat er geen overeenstemming is onder de aanklagers.

Binance en haar topbestuurders zijn mogelijk onderwerp van aanklacht vanwege zorgen dat criminelen de exchange gebruiken om crimineel verkregen geld te witwassen. Volgens een onderzoek van Reuters dit jaar zou Binance miljarden dollars aan vuil cryptogeld van criminelen en sanctieontduikers hebben verwerkt. Het Binance-team ontkent de beschuldigingen, en beweert dat het beveiliging- en compliance-team is uitgebreid met 500%. Bovendien zegt de exchange dat ze geen inzicht hebben in de interne werking van het Amerikaanse ministerie van Justitie, ondanks het aannemen van de voormalige hoofd van de Money Laundering and Asset Recovery Section (MLARS), Kendall Day, om met aanklagers te praten. Volgens Reuters heeft het ministerie van Justitie mogelijke schikkingen besproken met Day.

De prijs van Bitcoin, de grootste cryptocurrency, is gedaald onder de $17.000 op het nieuws van Binance en de mogelijke aanklachten tegen de CEO.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws