1,7 miljard witgewassen door Chinese bende met behulp van cryptocurrencies"

1,7 miljard witgewassen door Chinese bende met behulp van cryptocurrencies"

De Chinese autoriteiten hebben 63 personen opgepakt die verdacht worden van het witwassen van een enorme hoeveelheid geld met behulp van de crypto markt. Volgens lokale media zou de groep zeker $1,7 miljard hebben witgewassen. De personen werden in verschillende landen opgepakt na maandenlang in de gaten te zijn gehouden. De bende was actief in verschillende steden en provincies.

 

Het is niet de eerste keer dat er een groot witwas schandaal in China wordt onthuld. Een paar maanden geleden werden er al 93 verdachten opgepakt. Zij zouden sinds 2018 actief zijn en honderden misdrijven hebben gepleegd. Ook zij zouden geld met behulp van de crypto markt hebben witgewassen.

Hoewel het gebruik van cryptocurrencies in China al illegaal is, blijkt het verbod criminelen er niet van te weerhouden om hun activiteiten te blijven uitvoeren. De Chinese overheid heeft vorig jaar aangekondigd dat zij het minen van cryptocurrencies zal verbieden, en al snel werd daar ook een verbod op het handelen van cryptocurrencies aan toegevoegd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws