Grayscale Investments in de problemen, recordkorting op assets

Grayscale Investments in de problemen, recordkorting op assets

De gegevens van YCharts tonen aan dat Grayscale Investments, de grootste vermogensbeheerder in crypto, momenteel door een storm gaat. De aandelen van acht verschillende fondsen worden met kortingen tussen 34 en 69 procent verhandeld ten opzichte van de waarde van de assets die zij bevatten. Het bitcoin fonds heeft zelfs een recordkorting van 47%.

 

Waarom is dit zo?

Er is geen reden om te denken dat er iets mis is met de assets die Grayscale beheert. Coinbase heeft al bevestigd dat Grayscale inderdaad over alle assets beschikt die het claimt te bezitten. Waarschijnlijk is er sprake van institutionele investeerders die hun vertrouwen verliezen in bitcoin en hun aandelen willen verkopen.

Gelukkig kan Grayscale niet simpelweg de bitcoin of andere cryptomunten verkopen, omdat daarvan afhankelijkheid de koers sterk zou drukken. De bitcoin blijft dus gewoon in het fonds zitten, terwijl alleen de koers van de aandelenkoers daalt. Hoewel sommigen denken dat dit een kans biedt om goedkoop bitcoin of ether te kopen, kan het ook wijzen op grotere problemen binnnen Grayscale Investments.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws