Coinbase's push voor USDC

 Coinbase's push voor USDC

Coinbase is een uitgesproken voorstander van zijn eigen stablecoin en biedt gebruikers nu de kans om hun Tether stablecoins zonder kosten om te zetten in USDC.

 

De cryptobeurs heeft de veiligheid en betrouwbaarheid van zijn eigen munt benadrukt, door te benadrukken dat deze voor 100% wordt gedekt door contant geld en kortlopende Amerikaanse schatkisten die worden bewaard in Amerikaanse gereguleerde financiële instellingen. Coinbase merkte ook op dat USDC maandelijks verklaringen levert en altijd 1:1 inwisselbaar is voor Amerikaanse dollars. 

De zet kan worden gezien als een schot in de rug van Tether's USDT in de zogenaamde "stablecoin-oorlogen", na een rapport van de Wall Street Journal waarin werd beweerd dat het bedrijf achter tether "misschien niet genoeg liquide middelen heeft om in een crisis aflossingen te betalen." Tether reageerde met een blogpost waarin critici werden beschuldigd van het negeren van andere entiteiten zoals FTX, BlockFi, Genesis, Celsius, Three Arrows Capital en Terra project, die allemaal recent in moeilijkheden zijn geraakt. 

USDC heeft momenteel een totale voorraad van 39,38 miljard, terwijl USDT een voorraad heeft van 32,3 miljard volgens The Block's Data Dashboard

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws