Europese Centrale Bank wil met spoed regelgeving invoeren in de cryptosector

Europese Centrale Bank wil met spoed regelgeving invoeren in de cryptosector

Op woensdag verklaarde bestuurslid Fabio Panetta van de Europese Centrale Bank dat de regulering van crypto-activa hard nodig is om beleggers te beschermen en de stabiliteit van het wereldwijde cryptomarkt te handhaven. Dit komt na een jaar van uitdagingen voor cryptobeleggers, waaronder de ineenstorting van de FTX-uitwisseling, de crash van stablecoin TerraUSD en de terugval van Bitcoin.

 

Panetta benadrukte de noodzaak van regulering om het veilige en verantwoorde gebruik van crypto-activa, die een steeds belangrijker onderdeel van het financiële systeem worden, te waarborgen.

 

In een toespraak in Londen zei Panetta:

"Dit is niet alleen een zeepbel die barst. Het is als schuim: meerdere zeepbellen barsten na elkaar. De angst van beleggers om iets te missen lijkt te zijn veranderd in een angst om er niet uit te komen."

 

Populairder en schuren tegen de traditionele markten aan

Unbacked crypto-activa, waaronder cryptocurrencies, zijn een vorm van virtuele of digitale valuta die niet door een overheid of centrale autoriteit worden ondersteund. Hoewel ze de laatste jaren aan populariteit hebben gewonnen worden ze vaak beschouwd als een riskante investering en zijn ze vaak in verband gebracht met criminele activiteiten.

Als grote techbedrijven betrokken raken bij de cryptocurrency sector, zou dat volgens Panetta kunnen leiden tot een sterkere verbinding tussen de cryptocurrency markt en het traditionele financiële systeem, waardoor regulering belangrijker en urgenter wordt.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws