CFTC-voorzitter zegt dat alleen Bitcoin een commodity is, Ether is een security

CFTC-voorzitter zegt dat alleen Bitcoin een commodity is, Ether is een security

Rostin Benham, de voorzitter van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC), heeft gezegd dat Bitcoin (BTC) de enige cryptocurrency is die een commodity is. Zijn opmerkingen suggereren dat Ethereum (ETH) een security zou zijn.

 

De CEO van Microstrategy, Michael Saylor, duidde dit aan in een tweet waarin hij de opmerkingen van Benham aanhaalde tijdens een invitation-only crypto-evenement aan de Princeton University. Saylor, een fanatiek Bitcoin-maxi, deelde dat de CFTC-voorzitter nu is teruggekomen op opmerkingen die hij in oktober maakte, toen hij suggereerde dat Ether ook een commodity was.

 

 

 

SEC en meer regelgeving 

Terwijl hij destijds sprak op het congres dat werd georganiseerd door Rutgers Law, Wall Street Blockchain Alliance en Lowenstein Sandler in Manhattan, had Benham verklaard dat Ether, in tegenstelling tot wat zijn mede toezichthouder, de Securities and Exchange Commission (SEC) beweert, een commodity is en gereguleerd zou moeten worden door zijn commissie.

Benham's laatste standpunt dat Ether mogelijk een security is, zou impliceren dat de ETH-markt volledig onder het toezicht van de Securities and Exchange Commission (SEC) zou vallen. Ondertussen beweerde Benham tijdens de Princeton presentatie ook dat de cryptomarkt nu meer dan ooit regelgeving nodig heeft.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws