Gass gebruik van Ethereum Layer 2 Netwerken bereikt maandelijks record

Gass gebruik van Ethereum Layer 2 Netwerken bereikt maandelijks record

Ondernemer Paolo Rebuffo deelde de gegevens van Dune Analytics om het enorme verbruik van gas door Ethereum laag 2 netwerken aan te tonen. Volgens de gegevens is er meer dan 100 miljard gass verbruikt om transacties te valideren en ook om bridges op de L1 te bedienen.

 

 

Rebuffo vermeldde dat de drempel van 50 miljard gas in mei 2022 werd overschreden. In de tijdspanne van zes maanden is er een verdubbeling geweest van het gasverbruik van de L2 systemen. Het gasverbruik heeft een maandelijks record bereikt, wat een enorme sprong is ten opzichte van de 33,2 miljard aan het begin van het jaar.

Op de markt zijn Optimism, Arbitrum, dYdX, Starkware en Loopring de bekendste layer 2 netwerken. Met bijna 50% van de markt gedomineerd door Optimism. Met ongeveer 30% van de markt staat Arbitrum op de tweede plaats, en dYdX op de derde. 

 

Adoptie gaat als een trein

In 2022 is de adoptie van layer 2 oplossingen aanzienlijk toegenomen als gevolg van verschillende opmerkelijke ontwikkelingen die gelijktijdig plaatsvonden. GameStop heeft ImmutableX geïntroduceerd, zijn NFT marktplaats op layer 2 oplossingen. In oktober debuteerde ook het bekende liquid staking programma Lido op de layer 2 netwerken Optimism en Arbitrum.

Het gebruik van layer 2 is het afgelopen jaar zichtbaar toegenomen. Deze layer 2 oplossingen helpen ook om de transacties snel en met weinig gas te vereffenen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws