De grote Canadese crypto-beurs Coinsquare zegt dat klantgegevens zijn gestolen

De grote Canadese crypto-beurs Coinsquare zegt dat klantgegevens zijn gestolen

Coinsquare, een van Canada's grootste cryptocurrency exchanges, kan zijn gehackt, maar het bedrijf beweert dat activa van klanten "veilig is.

 

De exchange, die zichzelf aanprijst als "Canada's meest vertrouwde platform om veilig Bitcoin, Ethereum en meer te kopen, verkopen en verhandelen", e-mailde klanten vrijdag om een "data-incident" te melden waarbij een onbevoegde derde partij toegang had tot een klantendatabase met persoonlijke informatie.

Volgens de e-mail legde de inbreuk "namen van klanten, e-mailadressen, woonadressen, telefoonnummers, geboortedata, apparaat-ID's, openbare portemonnee-adressen, transactiegeschiedenis en rekeningsaldi bloot." Hoewel de e-mail vrijdag werd verstuurd, ontdekte Coinsquare de inbreuk vorige week en bracht klanten op de hoogte via Twitter.
"Er zijn geen wachtwoorden blootgesteld. We hebben geen bewijs dat een van deze informatie door de bad actor is bekeken," aldus de e-mail.

 

Tijdelijke hold 

Coinsquare schortte activiteiten op zijn platform op na het ontdekken van de kwetsbaarheid vorige week, wat speculaties op gang bracht over mogelijke liquiditeitsproblemen, gezien de dramatische ineenstorting van de miljarden crypto-exchange FTX eerder deze maand. 

"We willen herhalen dat 100% van de fondsen van klanten veilig worden bewaard in koude opslag en niet worden gebruikt voor zakelijke activiteiten," tweette het bedrijf.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws