Aave bevriest tijdelijk de kredietverstrekking op 17 tokens

Aave bevriest tijdelijk de kredietverstrekking op 17 tokens

DeFi protocol Aave heeft het lenen op 17 cryptocurrencies bevroren, waaronder vijf stablecoins, na een stemming door zijn bestuursleden op zondag.

 

Aave schortte de stablecoins sUSD, USDP, LUSD, GUSD en RAI op. De andere getroffen activa zijn Yearn Finance (YFI), Decentraland , 1inch (1INCH), Curve Finance (CRV), 0x (ZRX), Basic Attention Token (BAT), Enjin (ENJ), RENFIL, MakerDAO (MKR), xSUSHI, Ampleforth (AMPL) en DeFi Pulse Index (DPI).

De bevriezing betekent dat gebruikers geen leningen op de crypto's kunnen afsluiten of ze op het protocol kunnen storten. Het bestuur van Aave was vrijwel unaniem met 536.870 tokens die voor stemden tegen slechts 2 die tegen de bevriezing waren.

Aave zei dat ze het besluit namen om de activa, die volatiel zijn en een lage liquiditeit hebben, te bevriezen om het risico voor Aave versie 2 te verminderen en de uiteindelijke migratie naar versie 3 van het protocol te bevorderen. De indieners van het voorstel zeiden dat, afhankelijk van de liquiditeit en het gebruik, de volgende stap zou kunnen zijn om de activa van de lijst te schrappen of opnieuw op de lijst te plaatsen.

 

Aanval op CRV
 

Dit voorstel kwam als reactie op de short seller aanval van $ 60 miljoen op Curve DAO Token (CRV) van 13 nov. waarbij de Mango Markets hacker Avraham Eisenberg 40 miljoen USD Coin (USDC) in Aave verwisselde om Curve DAO Token (CRV) te lenen en weer direct te verkopen.

Door de zet daalde CRV in de loop van de week van $0,625 naar $0,464. De aanval mislukte uiteindelijk door een verkeerde berekening van de liquiditeitsniveaus van Aave, maar het bestuur van Aave keurde het voorstel goed om deze en soortgelijke activa te bevriezen om toekomstige pogingen op het protocol te voorkomen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws