Cryptobedrijf BlockFi vraagt faillissement aan

Cryptobedrijf BlockFi vraagt faillissement aan

Het in nood verkerende cryptobedrijf BlockFi heeft een "Chapter 11 faillissementsbescherming" aangevraagd bij de United States Bankruptcy Court

 

In de indiening gaf het bedrijf aan dat het meer dan 100.000 schuldeisers had, met passiva en activa variërend van $1 miljard tot $10 miljard. In de filing vermeldde het bedrijf een uitstaande lening van $275 miljoen aan FTX US, de Amerikaanse tak van Sam Bankman-Fried's nu failliete exchange

Net als FTX heeft BlockFi ook een Bahamaanse dochteronderneming. Die dochteronderneming vroeg tegelijk met de Amerikaanse aanvraag het faillissement op de Bahama's aan. Uit BlockFi's faillissementsaanvraag blijkt dat de grootste bekendgemaakte klant van het bedrijf een saldo heeft van bijna 28 miljoen dollar.

 

Flinke problemen

Het cryptobedrijf, dat een handelsbeurs en rentedragende bewaardienst voor cryptocurrencies aanbiedt, was een van de vele bedrijven die na de crash van Three Arrows Capital te maken kregen met ernstige liquiditeitsproblemen.

Het in Amerikaanse gevestigde bedrijf had de opnames van klantendeposito's al stopgezet en gaf toe dat het een "aanzienlijke blootstelling" had aan de nu failliete cryptobeurs FTX en haar zusterhandelshuis, Alameda Research.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws