Poetin wil een op Blockchain gebaseerd internationaal betalingssysteem

Poetin wil een op Blockchain gebaseerd internationaal betalingssysteem

De Russische president heeft kritiek geuit op het aantal sancties dat het westen het land heeft opgelegd en heeft opgeroepen tot een betalingssysteem dat onafhankelijk is van externe invloeden. 

 

Poetin noemt sancties " onrechtmatig" 

Volgens de Russische president Vladimir Poetin is het wereldwijde financiële betalingssysteem sterk gemonopoliseerd. Hij heeft het besluit van het westen om Rusland sancties op te leggen na diens invasie in Oekraïne bekritiseerd en noemt ze "onrechtmatige beperkingen". Poetin ging in op de financiële zorgen van internationale afrekeningen die geconfronteerd worden met de dreiging van sancties vanwege de gespannen betrekkingen tussen Rusland en de westerse grootmachten. 

Hij wees erop:

"Het bestaande systeem van internationale betalingen is duur, het systeem van zijn bijbehorende rekeningen en regulering worden gecontroleerd door een kleine club van staten en financiële groepen." 

Vladimir Poetin

Op een conferentie van de grootste Russische bank waar Putin sprak drukte hij uit dat er behoefte is aan een wereldwijd betalingssysteem gebaseerd op blockchain technologie. Zijn exacte worden waren 

Zijn exacte woorden waren:

"De technologie van digitale valuta en blockchains kan worden gebruikt om een nieuw systeem van internationale verrekeningen te creëren dat veel handiger zal zijn, absoluut veilig voor zijn gebruikers en, het belangrijkste, niet afhankelijk zal zijn van banken of inmenging door derde landen. Ik heb er vertrouwen in dat zoiets zeker zal ontstaan en zich zal ontwikkelen, omdat niemand houdt van het dictaat van monopolisten, dat alle partijen schaadt, ook de monopolisten zelf."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer nieuws